Εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα

Σταδιακή εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων από τα δυτικά αναμένουμε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, στη νοτιοανατολική Θεσσαλία,  την Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν και στα ημιορεινά των παραπάνω περιοχών κατά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο όμως σε χαμηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 14 και τοπικά έως και 16 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 1 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 17 και τοπικά 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά - βορειοανατολικά με ένταση έως 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως 8 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα έως 9 μποφόρ, ενώ στις νοτιοανατολικές περιοχές θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.