Βροχές μειωμένης έντασης μετά το μεσημέρι της Δευτέρας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, στο κεντρικό και στο βόρειο Αιγαίο.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Δευτέρας η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 19, έως και 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες αναμφισβήτητα υψηλές για την εποχή.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να έχουν μικρότερη ένταση από εκείνες που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και θα εκτονωθούν από τις 10:00 της Δευτέρας, κυρίως σε Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο.

Ωστόσο, πρόσκαιρα θα μεταφερθούν πριν το μεσημέρι -με μειωμένη όμως ένταση- στα νησιά των Σποράδων, στην Εύβοια και στο νότιο κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται να υπάρχουν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την Τρίτη θα πέσει η θερμοκρασία, με την πιθανότητα βροχής, παράλληλα, να μειώνεται, ενώ η πτώση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, με ξηρό καιρό. Από την Πέμπτη θα ακολουθήσει και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας και γενικά, καλυτέρευση του καιρού.

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλες τις πόλεις της Ελλάδας, στο weather.gr.