“Αντάρτες πόλεων” δήλωσαν Τοξοβόλος, Ρωμανός στη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς

Στην πρώτη ημέρα της δίκης των έξι κατηγορουμένων για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", οι δύο από αυτούς και συγκεκριμένα, οι Γιάννης Μιχαηλίδης ("Τοξοβόλος") και Νίκος Ρωμανός δήλωσαν "αναρχικοί" και "αντάρτες των πόλεων", ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου.

Η δίκη διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, επειδή γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι δικαστές "δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι".

Μιχαηλίδης και Ρωμανός δήλωσαν ακόμη ότι είναι ενάντια στο σύστημα. Ο πρώτος  ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτόν ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι επίσης οι Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης-Πούλος. Παρόντες στην διαδικασία ήταν και οι γονείς των νεαρών.

Οι έξι κατηγορούμενοι δικάζονται για τα επεισόδια στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου την 1η Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθησαν να διαπράττουν δύο ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ.

Αναμένεται να υποβληθούν αιτήματα αναβολής τα οποία πιθανότατα δεν θα γίνουν δεκτά, με πιθανή ημερομηνία τελικής διεξαγωγής την 12η Δεκεμβρίου.