Ανατρεπτική μαρτυρία για το θάνατο του Φύσσα

"Θα το διαλύσετε τώρα ή θα αρχίσω τις προσαγωγές;". Με εκείνη τη φράση, ένας αστυνομικός προσπάθησε να αποτρέψει τη μοιραία συμπλοκή στο Κερατσίνι, η οποία κατέληξε στο μαχαίρωμα του 34χρονου, Παύλου Φύσσα, από το Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Παύλος Φύσσας, αμέσως μετά, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνδρες, που φορούσαν μαύρες μπλούζες.

Η αναλυτική περιγραφή του θανάτου του 34χρονου το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στην Αμφιάλη, προκύπτει από την κατάθεση, που έδωσε 37χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά τα λόγια του αστυνομικού και πριν τον ξυλοδαρμό, στον τόπο του συμβάντος έφθασε ένα ασημί όχημα, μάρκας Nissan, στο οποίο επέβαινε ο Γιώργος Ρουπακιάς, που φέρεται να κατευθύνθηκε "με κανονικό βήμα και ήρεμη έκφραση προς τον Παύλο Φύσσα", ενώ από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου άρχισε να τρέχει ένα ψηλό άτομο με λευκή φόρμα και κοντό μαλλί.

Από το μπαλκόνι του σπιτιού του, ο αυτόπτης μάρτυρας, που κατέθεσε στην Ασφάλεια, παρακολούθησε ολόκληρη τη σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και περιγράφει ό,τι προηγήθηκε και επακολούθησε.
Η συγκεκριμένη κατάθεση ανήκει στο άγνωστο τμήμα της δικογραφίας για το θάνατο του 34χρονου, όπως αναφέρει tovima.gr.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη συνολικότερη υπόθεση της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση, η πιο χαρακτηριστική και σημαντική κατάθεση φέρεται να είναι αυτή, που έδωσε στις 6 Νοεμβρίου 2013 ενώπιον της ειδικής εφέτη-ανακρίτριας, Ιωάννας Κλάπα, ο κοινωνικός λειτουργός και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, Αναστάσιος Υφαντής.

Ο κ. Υφαντής αναφέρθηκε στην αύξηση επιθέσεων με σοβαρά θλαστικά τραύματα κατά αλλοδαπών. Και μάλιστα, σύμφωνα με όσα μνημόνευσε, σε ορισμένες από τις ρατσιστικές επιθέσεις μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούσαν και σκύλους.

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας, "συνήθως φωνάζουν τον άνθρωπο που διασχίζει τον δρόμο, κάνουν έλεγχο των εγγράφων του, κατόπιν τον ρωτάνε σε περίπτωση που δεν έχει έγγραφα από πού είναι και στη συνέχεια πραγματοποιείται επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και λεκτικές εξυβρίσεις.

Σε περίπτωση που ο αλλοδαπός έχει έγγραφα τα καταστρέφουν. Κάποια από τα θύματα καταλαβαίνουν ελληνικά και αναγνωρίζουν τις ύβρεις όπως π.χ. "μαύρε να πας στη χώρα σου", "λαθρομετανάστη μη σε ξαναδούμε εδώ, θα πεθάνεις".

Η βία αρχίζει με κλωτσιές, μπουνιές και εφόσον δεν αποτραπούν από κάποιο τυχαίο εμπόδιο, π.χ. κάποιος περαστικός, εντείνεται η βία με χρήση όπλων όπως από μπουκάλια μπίρας τα οποία πολλές φορές σπάνε στα πρόσωπα των θυμάτων, ξύλινα ρόπαλα του μπέιζμπολ, σιδερογροθιές, αλυσίδες και αιχμηρά αντικείμενα αλλά και taser (σ.σ. όπλα που παραλύουν με τη διάδοση ηλεκτρικού φορτίου) με το οποίο τους χτυπάνε στο λαιμό και κοντάρια σημαίας.

Επίσης, σε τέσσερις-πέντε επιθέσεις έχουμε επιθέσεις από σκύλο τον οποίο έχουν οι ομάδες και δεν είναι αδέσποτος".