Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τις επόμενες ημέρες

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε σήμερα, Σάββατο. Στα δυτικά και στα βορειοανατολικά τμήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους έντονες, ενώ ή κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 7 έως 18 στη βόρεια Ελλάδα, 9 έως 21 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως και 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα βόρεια τμήματα από το μεσημέρι θα εξασθενίσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά από το απόγευμα έως και 7.

Ανάλογες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και αύριο, Κυριακή, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, καθώς και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Για την πληγείσα από θεομηνία Ρόδο, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να σταματήσουν απόψε το βράδυ και από το πρωί της Κυριακής η θερμοκρασία θα ανέβει δύο με τρεις βαθμούς, αν και η συννεφιά θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα.

Περισσότερα για τον καιρό στο weather.gr