Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη αναμένουμε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013. Τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια ενισχυόμενα, θα επεκταθούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας δίνοντας κυρίως τις βραδινές ώρες μεγάλα ποσά βροχής στην Πελοπόννησο, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο όπου σταδιακά και εκεί θα εξασθενίσουν, ενώ το Σαββατοκύριακο περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 9 έως 20 στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 20 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 20 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως και 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια με ένταση από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά το βράδυ σε δυτικούς έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι με ένταση αρχικά έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.