Πάνω από 40.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ

Μεγάλη ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία, την οποία έλαβε η ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια (18.600 ευρώ) για να αγοραστεί ένα μηχάνημα για τη 16χρονη Μυρτώ Παπαμιχελάκη. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, το ποσό το οποίο έχει συγκεντρωθεί υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Η άτυχη κοπέλα δέχτηκε άγρια επίθεση από ένα 20χρονο Πακιστανό στην Πάρο. Το κορίτσι ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια που 1,5 περίπου χρόνο μετά δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει. Η 16χρονη βρίσκεται στην ειδική κλινική Spaulding στη Βοστώνη.

Η ομογένεια κάνει έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα αυτά για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος που θα βοηθά το νεαρό κορίτσι να τραφεί και να επικοινωνήσει.

Φίλοι του άτυχου κοριτσιού δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες της στην ιστοσελίδα www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-myrto/104407, που έχουν δημιουργήσει ειδικά για να βοηθήσουν την 16χρονη κοπέλα.

Την πρωτοβουλία για την καμπάνια είχαν μια 14χρονη και μια 20χρονη ομογενείς, που επισκέφτηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο στη Βοστώνη και σε συνεννόηση με τη μητέρα της υποσχέθηκαν να βοηθήσουν. Η καμπάνια θα κορυφωθεί σε εκδήλωση στις 7 Δεκεμβρίου σε εκκλησία της Βοστώνης.