Από την τοπική αυτοδιοίκηση οι επόμενοι 5.000 “διαθέσιμοι”

Από την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι εκ νέου ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο Το δεύτερο κύμα της διαδικασίας της διαθεσιμότητας θα αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κύριος όγκος των νέων "διαθεσίμων" θα αφορά υπαλλήλους που μέχρι πρότεινος εργάζονταν σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος".

Το σύνολο των εν λόγω υπαλλήλων, που θα ενταχθούν στη β' φάση του σχεδίου της διαθεσιμότητας, θα ξεπερνά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τους 5.000 υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι η μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι, πέραν των 12.500 που έχουν ήδη ενταχθεί στο πλαίσιο του α' κύματος. Η βασική "δεξαμενή" θα είναι οι πλέον των 5.000 από τους συνολικά 83.000 της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει εθελοντικές μετακινήσεις, αξιολόγηση των ΟΤΑ ώστε να οριστεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση των πληθυσμό τους, ενώ σχεδιάζονται "λουκέτα" για τις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση έως το Μάρτιο του 2014 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις δομών και προσωπικού εν όψει του δεύτερου κύματος.