Ποιοι απεργούν στις 6 Νοεμβρίου – Οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Παραλύει η χώρα από την πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα συμμετάσχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με κεντρικές διεκδικήσεις την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς:

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Στο μεταξυ, "λουκέτο" μπαίνει στη δημόσια Υγεία την Τετάρτη, λόγω 24ωρης απεργίας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό, με εξαίρεση στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από 12:00 έως 16:00 την Τετάρτη

Καμία επιβατική πτήση δεν πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στον εθνικό εναέριο χώρο, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.   

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) καλεί τα μέλη της σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, κάτι που συνεπάγεται αναστολή των πτήσεων σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) προχωρά σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, κίνηση που θα επηρεάσει τις πτήσεις στα μικρά, περιφερειακά αεροδρόμια.

Επειδή η συνεργασία μας με τη Διοίκηση της ΥΠΑ δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε, αναγκαζόμαστε να συμμετάσχουμε με 3ωρη στάση εργασίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ" αναφέρει η ΕΕΕΚΕ.

Οι ελεγκτές, τα τελευταία δύο χρόνια, συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις πραγματοποιώντας μόνο δύο στάσεις εργασίας.

"Δουλεύοντας με επαγγελματική συνείδηση, παίρνοντας μόνο τέσσερις μέρες άδεια το καλοκαίρι και με κομμένα ρεπό, πέτυχαν επιδόσεις στην Εναέρια Κυκλοφορία άξιες θαυμασμού από τις αεροπορικές εταιρίες, το ΕUROCONTROL και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι συνδικαλιστές ζητούν εφαρμογή του κοινοτικού και εθνικού δικαίου στις αερομεταφορές της χώρας.

Αλλάζουν τα δρομολογια AEGEAN - Ολυμπιακής

Τροποποιήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις της Αegean και της Ολυμπιακής θα υπάρξουν αύριο, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια των δύο εταιριών.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται οι πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.

-  Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

-  Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

-  Νοσοκομειακές πτήσεις.

-  Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών - Πρωθυπουργοί.

-  Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Και οι ασφαλιστές απέχουν, ζητώντας νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στη γενική πανεργατική απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013, θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζει αρνητικά τη θέση τής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) να μην προσέλθει σε διάλογο για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απεργούν και οι δάσκαλοι

Στη γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), αλλά και οι καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για τις 'αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους'.

Ακόμη, η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει από κοινού με την ΟΛΜΕ στις 31 Οκτωβρίου το απόγευμα στην Αθήνα (6:00 μ.μ.) στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει διαμηνύσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ, 'δένοντας' τα πλοία στα λιμάνια ανά την Ελλάδα.

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την επόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με στόχο, όπως αναφέρει, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Στάση εργασίας και στα Μέσα Ενημέρωσης

Παράλληλα στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου από τις 10:00-15:00, όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να στηρίξει την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εξαιρούνται τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.

Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.