Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτήν, που αφορά τον "Οίκο του Ναύτου".
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.
Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη.
Σημειώνεται ότι η σύλληψη των τεσσάρων υπαλλήλων στην κλινική της Λεωφόρου Θηβών, έγινε παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση. Η κάμερα φέρεται να έχει καταγράψει τη συναλλαγή των κατηγορουμένων με τον καταγγέλοντα κλινικάρχη, στον οποίο οι υπάλληλοι είχαν υποσχεθεί 500.000 ευρώ από τα «κέρδη» της απάτης και είχαν ζητήσει τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, ποσού 250.000 ευρώ, ήταν αυτή που είχε κανονιστεί να δοθεί σήμερα.
Κεντρικό ρόλο, πάντως, στην υπόθεση φαίνεται να έχει η εκ των συλληφθέντων υπάλληλος του ταμείου, που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και ο συνάδελφός της διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου του Ναύτου.