Ελεγκτής φέρεται να χτύπησε επιβάτη για μη επικυρωμένο εισιτήριο

Αίσθηση προκαλεί η περιπέτεια μητέρας δύο παιδιών, η οποία υπέστη τριπλό σκίσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα πλευρά από μπουνιές και κλοτσιές από ελεγκτή του μετρό, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η εταιρεία πάντως από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο ελεγκτής είναι το θύμα.

Όλα ξεκίνησαν με ένα εισιτήριο, που το σημάδι της επικύρωσής του στο μηχάνημα δεν ήταν ευκρινές, και με έναν ελεγκτή που θεώρησε ότι το εισιτήριο δεν είχε ακυρωθεί.

Η εν λόγω γυναίκα έφυγε το πρωί από το σπίτι της στα Πατήσια και πήγε στον σταθμό 'Αττική'. Από εκεί θα έπαιρνε το Μετρό για να κατεβεί στον 'Αγ. Αντώνιο' στο Περιστέρι και να πάει, όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, στο κατάστημα όπου εργάζεται. Αφού έβγαλε από την τσάντα της το ένα από τα 5 εισιτήρια που παίρνει κάθε εβδομάδα, το έβαλε στο μηχάνημα προκειμένου να το επικυρώσει. Αυτή τη φορά όμως η ημερομηνία και η ώρα επικύρωσής του δεν τυπώθηκαν ευκρινώς.

Οπως εξιστορεί η ίδια στην Εφημερίδα, ο πρώτος από τους ελεγκτές που είδαν το εισιτήριο κατά τον έλεγχο είπε ότι είναι άλλης μέρας, ο δεύτερος ότι είναι άλλης ώρας και ο τρίτος ότι είναι άλλου μέσου μεταφοράς (λεωφορείου).

Η ίδια αρνήθηκε να επικυρώσει άλλο, ενώ η ένταση της εκδηλώθηκε σε κρίση πανικού. Θέλησε τότε να ενημερώσει για το ιστορικό της σχετικά με τις κρίσεις αυτές. “Τι με νοιάζει αν είσαι τρελή; Κι εγώ τρελός με χαρτί από γιατρό είμαι”, απάντησε ο ελεγκτής. Κάπου εκεί η γυναίκα πήρε τηλέφωνο τον σύζυγό της κλαίγοντας.

Ο σύζυγός της χρειάστηκε 10-15 λεπτά για να φτάσει στον σταθμό. Εψαξε να βρει τον συγκεκριμένο ελεγκτή. Τον βρήκε σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν περίπου 20 υπάλληλοι του Μετρό, οι οποίοι κολάτσιζαν και κάπνιζαν. “Τι έκανες και έφερες τη γυναίκα μου σ’ αυτή την κατάσταση;” τον ρώτησε. “Εσένα τι σε νοιάζει;”, απάντησε ο ελεγκτής, ενώ άρπαξε τον άνδρα από τα χέρια και με μια απότομη κίνηση τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν.

“Πλημμύρισα στο αίμα. Ζαλίστηκα και δεν έβλεπα σε απόσταση μισού μέτρου. Βλέποντας το αίμα με είχε πιάσει φόβος. Ξαφνικά ήρθαν από πίσω μου 5 άτομα και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι και στο σώμα”, καταγγέλλει ο ίδιος.

Εκείνη την ώρα σπεύδει αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο και προσπαθεί να προστατεύσει τον άνδρα, ο οποίος έχει πέσει κάτω. Εν τω μεταξύ ο ελεγκτής απειλεί κρατώντας χαρτοκόπτη και φωνάζοντας “θα σε σκοτώσω”, ενώ τραβάει τη γυναίκα από τα μαλλιά.

Το περιστατικό έληξε τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Τι λέει η εταιρεία

Η άποψη της εταιρείας είναι ότι ο σύζυγος εισέβαλε στον χώρο όπου βρισκόταν ο ελεγκτής και τον χτύπησε, ενώ για τις μπουνιές και τις κλοτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι και στα πλευρά από τους ελεγκτές δηλώνει άγνοια. “Είναι θέμα της αστυνομίας τι θα βγάλει η έρευνα και της Δικαιοσύνης καθώς έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν”, αναφέρει.

Μετά το περιστατικό το ζευγάρι κατέθεσε έγγραφη αίτηση να τους δοθεί το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τις τελευταίες 10 μέρες, προκειμένου αφενός να φανεί το τι συνέβη εκείνη τη μέρα και αφετέρου να γίνει σαφές ότι καθημερινά η γυναίκα επικύρωνε καθημερινά εισιτήριο. “Μας είπαν ότι δυστυχώς το υλικό δεν υπάρχει γιατί οι κάμερες ήταν χαλασμένες”, αναφέρουν οι ίδιοι.