Βουλγαρικές αρχές: Η μικρή Μαρία θα επιστρέψει σ’ εμάς

Να επιστρέψει η μικρή Μαρία στη Βουλγαρία αναμένεται να αιτηθούν οι βουλγαρικές αρχές από τη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κρατική βουλγαρική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

"Η υπηρεσία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή της Μαρίας, [...] η οποία, πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει αποδειχθεί πως είναι παιδί της Σάσα και του Ατανάς Ρούσεφ, από την πόλη του Νικολάγιεβο", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφανθεί για την τύχη της μικρής Μαρίας τις επόμενες ημέρες, καθότι μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Η βουλγαρική υπηρεσία επισημαίνει πως εάν η Μαρία επιστραφεί στη Βουλγαρία κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να δοθεί πίσω στους βιολογικούς της γονείς, αλλά θα παραμείνει σε κέντρο φροντίδας "μέχρι να βρεθεί λύση για την ανατροφή της". Σημειώνεται πως η βιολογική μητέρα της μικρής δεν εχει υποβάλλει αίτημα προς τις αρχές να της επιστραφεί το παιδί.

Οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας έχουν παραδεχθεί πως εγκατέλειψαν την κόρη τους το 2009, περίπου επτά μήνες μετά τη γέννησή της, υποστηρίζοντας ωστόσο πως ήταν πολύ φτωχοί και συνεπώς δεν είχαν τη δυνατότητα να τη συντηρήσουν.

Ωστόσο, η μητέρα της Μαρίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθετα πως πούλησε τη μικρή Μαρία έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Η πατρότητα και η μητρότητα της Μαρίας έχουν αποδειχθεί μέσω ελέγχων DNA.

Το ζευγάρι Ρομά μαζί με το οποίο βρέθηκε η μικρή Μαρία, σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία, μεταξύ άλλων της αρπαγής ανηλίκου.