Το DNA τεστ μίλησε: Βρέθηκαν οι πραγματικοί γονείς της Μαρίας

Η εξέταση γενετικού υλικού (DNA) επιβεβαίωσε ότι το ζεύγος των βούλγαρων Ρομά για το οποίο γινόταν λόγος από την Τετάρτη είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Οι δύο Ρομά φέρονται να έχουν επτά παιδιά, να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να ζουν σε άθλιες συνθήκες. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Βουλγαρίας, η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό ενώ διεξάγεται έρευνα αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στη Σάσκα Ρούσεβα πραγματοποιήθηκε τέστ DΝΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Η 38χρονη υποστήριξε ότι γέννησε το κοριτσάκι όταν εργαζόταν στην Ελλάδα το 2009. Το παρέδωσε σε ηλικία επτά μηνών σε οικογένεια αθίγγανων και το αναγνώρισε όταν είδε τη φωτογραφία του στις ειδήσεις.

Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βουλγαρίας.

Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε "εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας".

Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.

Το ζευγάρι έχει εννέα παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι ξανθά με γαλανά μάτια και μοιάζουν εκπληκτικά στη μικρή Μαρία.

Γονίδιο Αλμπίνου

Η υπόθεση της μικρής πήρε μάλιστα νέα τροπή, μετά την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ότι ο φερόμενος ως πατέρας της ανήλικης έχει γονίδιο Αλμπίνου, κάτι που εξηγεί το λόγο για τον οποίο τρία από τα παιδιά του ζευγαριού έχουν ξανθά μαλλιά και λευκή επιδερμίδα.

Ξυπόλητη η Πένκα, η άλλη κόρη, του βουλγαρικού Ρομά ζευγαριού είναι ένα δίχρονο κοριτσάκι με γαλάζια μάτια και κόκκινα μάγουλα.

Είναι ντυμένη με ένα κοντό καλοκαιρινό φόρεμα παρά την ψύχρα του φθινοπώρου, είναι κι΄αυτή ξανθιά, όπως ο αδελφός της, και μοιάζει πολύ με την Μαρία.

Αυτοί οι δύο μικροί Ρομά, ο αδελφός τους και δύο αδελφές, έφηβοι, καθώς και μια θεία ξεχώρισαν ανάμεσα στους 700 κατοίκους του καταυλισμού του Νικολάεβο, όταν τα μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρθηκαν για τους γονείς τους, τον Ατανάς και τη Σάσκα Ρούσεβα, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη βουλγαρική Αστυνομία για να εξηγήσουν το λόγο που εγκατέλειψαν το 2009 το μωρό τους, που γεννήθηκε στην Ελλάδα.