Να συσχετιστεί η υπόθεσή τους με αυτήν της μικρής 'Μαρίας' που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, ζήτησαν οι γονείς από τη Θεσσαλονίκη που το 2009 είχαν χάσει, με μυστηριώδη τρόπο, το νεογέννητό παιδί τους.
Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Λάρισας τους ενημέρωσε ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της 'Μαρίας'.
Σήμερα, συνοδεία του συνηγόρου τους, επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υποβάλλοντάς το σχετικό αίτημα, καθώς, όπως ισχυρίζονται, πίσω από το δικό τους 'δράμα' κρύβεται κύκλωμα εμπορίας βρεφών και με δεδομένο ότι οι δύο υποθέσεις, πάντα κατά τους ίδιους, παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ζήτησαν να συσχετιστεί η δικογραφία για την υπόθεσή τους με αυτήν που σχηματίζεται για την μικρή 'Μαρία'.
Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν επισκεφτεί την εισαγγελία το ζευγάρι ενημερώθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς του 4χρονου κοριτσιού. Γενετικό υλικό το οποίο είχε ληφθεί από τους γονείς ελέγχθηκε με το DNA της ανήλικης και δεν διαπιστώθηκε κληρονομική συμβατότητα.
Η υπόθεση τους είχε αποκαλυφθεί το 2009. Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί 23 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου, πριν καταλήξει. Οι νεαροί γονείς αμφισβήτησαν όμως τα αιτία θανάτου του παιδιού τους και με εισαγγελική εντολή ζήτησαν να γίνει εκταφή ώστε να διενεργηθεί νέα ιατροδικαστική έρευνα. Όταν άνοιξαν το φέρετρο στα κοιμητήρια Θέρμης, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε μέσα η σορός του παιδιού τους.
Στο μεταξύ, η υπόθεση της μικρής 'Μαρίας' επανέφερε στην επικαιρότητα τη δράση κυκλωμάτων παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ανηλίκων. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών που έχουν εξιχνιασθεί στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερες είναι αυτές που δεν εντοπίστηκαν ποτέ.
Τα τελευταία χρόνια έχει στηθεί βιομηχανία εμπορίας βρεφών στη γειτονική Βουλγαρία. Επιτήδειοι εντοπίζουν γυναίκες με οικονομικά προβλήματα και τις πείθουν να πουλήσουν τα νεογνά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, αποκομίζοντας οι ίδιοι κέρδη που προσεγγίζουν τις 20 χιλιάδες ευρώ, για κάθε παιδί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυκλώματα δρουν κυρίως σε πόλεις της Βουλγαρίας όπου ζουν πολλοί Ρομά κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αφού τους προσεγγίζουν τους πείθουν να κάνουν ένα μωρό κατά παραγγελία, υποσχόμενοι 3 χιλιάδες ευρώ αν είναι αγόρι και 2,5 χιλιάδες αν είναι κορίτσι. Πολλοί δέχονται και όταν πλησιάζει ο τοκετός, μεταφέρουν τις εγκυμονούσες σε ελληνικά νοσοκομεία για να γεννήσουν.
Την ίδια ώρα, έχουν εντοπίσει άτεκνα ζευγάρια που ενδιαφέρονται να 'αγοράσουν' τα νεογνά. Το κόστος για κάθε παιδί κυμαίνεται από 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ. Για την εξάρθρωση τέτοιων κυκλωμάτων συνεργάζονται από τις αρχές του 2011 η ΕΛ.ΑΣ. και η βουλγαρική αστυνομία.