Δεν αντέχει άλλη πίεση ο κόσμος, λέει ο Ιερώνυμος

Ο κόσμος περνάει δύσκολα και δεν αντέχει άλλη πίεση, εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Εκκλησία δίνει ελαφρυντικά σε αυτούς που έχουν αγανάκτηση και δεν ξέρουν πώς να πορευτούν, τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega

Ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι η βία και κάθε τι καταπιεστικό δεν ταιριάζει με το ρόλο της Εκκλησίας, ωστόσο αναγνώρισε την ανάγκη αλλαγών στους κόλπους της, αν και τόνισε ότι ποτέ δε θα ζητήσει χωρισμό από το Κράτος.

"Εμείς δεν θα ζητήσουμε ποτέ χωρισμό από το Κράτος. Αν το Κράτος μας διώξει, εμείς δεν θα πεθάνουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και ανοικτά θέματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με τρόπο Συνοδικό.

"Έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της Εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πώς όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το Κράτος", πρόσθεσε

"Θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι της κρίσης"

Σε ερώτηση για το τι γίνεται από εδώ και στο εξής, μίλησε για την ανάγκη μετάνοιας: "Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι".