Βαρθολομαίος: Αφήστε τις επενδύσεις, αφοσιωθείτε στο έργο σας

Nα παραμείνουν απερίσπαστοι, μακριά από...οικονομικές επενδύσεις και να αφιερωθούν στο έργο τους ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τους μοναχούς του Αγίου Όρους κατά την επίσκεψή του στην Αθωνική πολιτεία.

Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται από χθες στο Άγιον Όρος, τιμώντας με την παρουσία του τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο ελληνικό κράτος.

Στο μήνυμά του προς τους μοναχούς που τον υποδέχθηκαν ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ήλθομεν να ενωτισθώμεν τους εσωτερικούς πόθους των καρδιών σας, να πληροφορηθώμεν ακριβέστερον περί των τυχόν προβλημάτων τα οποία λόγω των καιρών και των κρίσεων και της ακαταστασίας των ανθρωπίνων αντιμετωπίζει ίσως και ο Ιερός Τόπος της σιωπής και της ασκήσεως, και να καταβάλωμεν προσπάθειαν και μέριμναν προς αντιμετώπισιν αυτών…" είπε προς την ηγεσία του Αγίου Όρους. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: "…ώστε απρόσκοπτοι να συνεχίσητε τον μοναχικόν δόλιχόν σας, μακράν του κόσμου και των του κόσμου, της τύρβης και της ανασφαλείας των λεγομένων οικονομικών και άλλων επενδύσεων, έχοντες το βλέμμα και τον νουν μόνον "εις την θύραν του ελέους, την Μαριάμ" ίνα δίδη υμίν "του λοιπού βιώσαι εν πράξεσιν αγαθαίς και πολιτεία σεμνή".

Ο Πατριάρχης είχε πλήρη εικόνα για τα όσα συμβαίνουν στο Άγιο Όρος, μιλώντας για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν εκεί, λόγω της γενικής κρίσεως στην ελληνική επικράτεια.