Μέλος της Χρυσής Αυγής ο βασανιστής μετανάστη στη Σαλαμίνα;

Μέλος της Χρυσής Αυγής αποδείχθηκε ότι είναι ο δράστης που έδεσε και βασάνισε Αιγύπτιο μετανάστη στη Σαλαμίνα πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο ίδιος ζήτησε να μπουν οι δράστες στη φυλακή, και τόνισε ότι αν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο από Αιγύπτιους πολίτες θα βρίσκονταν όλοι πίσω από τα σίδερα. “Μου έριξε μια μπουνιά και με ρώτησε αν θέλω λεφτά. Στη συνέχεια μου έβαλαν ένα σίδερο γύρω από το λαιμό”, περιέγραψε για μία ακόμα φορά τις στιγμές πρωτοφανούς αγριότητας.

Η δίκη των τεσσάρων που φέρονται να συμμετείχαν στο βασανισμό του έχει οριστεί για τις 14 Μαρτίου του 2014.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε βρεθεί δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό σε δέντρο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για του κόψουν την αλυσίδα.

Το περιστατικό είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters και είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο το γύρο του κόσμου. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Γουαλίντ Ταλέμπ από την Αίγυπτο.

Όπως ανέφερε το Reuters, η ιστορία του ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα, όταν αποφάσισε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του από τον ιδιοκτήτη ενός φούρνου όπου εργαζόταν. Σε απάντηση του αιτήματός του, ο φούρναρης και δύο άλλοι γνωστοί του έδεσαν μία μακριά μεταλλική αλυσίδα γύρο από τον λαιμό του και τον οδήγησαν στον κοντινό στάβλο. Εκεί τον έδεσαν σε μία καρέκλα, έσφιξαν την θηλιά και τον γρονθοκόπησαν έως ότου ο Ταλέμπ έπεσε στο έδαφος ημιλιπόθυμος. Οι άνδρες έπιναν μπύρα, υποχρεώνοντας και τον Ταλέμπ να πιει, χλευάζοντας το γεγονός πως ήταν μουσουλμάνος. Το μαρτύριο του Ταλέμπ έληξε 18 ώρες αργότερα, όταν κατόρθωσε να δραπετεύσει και αφού οι δεσμοφύλακές του έφυγαν προκειμένου να ανοίξουν τον φούρνο. Ο Ταλέμπ βρέθηκε τα ξημερώματα στις ρίζες ενός δένδρου, με την αλυσίδα δεμένη γύρω από το λαιμό του και το πρόσωπό του πρησμένο από τα χτυπήματα.