Παραδόθηκαν οι σήραγγες των Τεμπών – Πώς θα ονομαστούν τα τούνελ

Από τους 21 αδικοχαμένους μαθητές και τον Ιταλό μηχανικό που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, τα ονόματα τμημάτων των νέων σηράγγων

Στην κυκλοφορία παραδίδονται από αύριο το πρωί τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στα Τέμπη με τη νέα σήραγγα και στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί. Τα εγκαίνια έγιναν στη 1 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα - παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου. 

Πλέον, με την ολοκλήρωση του έργου, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά. 

«Με το έργο αυτό παρακάμπτεται το πιο επικίνδυνο τμήμα της οδικής σύνδεσης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το πέρασμα των Τεμπών», είπε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών ο πρωθυπουργός. 

Στη σύντομη ομιλία του ανακοίνωσε τα ονόματα που θα δοθούν στις νέες σήραγγες και που θα είναι Μαρίνος Αντύπας (ο πρωτοστάτης της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ), Αντώνης Βρατσάνος (σαμποτέρ στην ανατίναξη τρένου των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στα Τέμπη) και Ρήγας Φεραίος (από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεωτέρου Ελληνισμού). 

Επίσης, σύμφωνα με το onlarissa.gr θα δοθούν ονόματα τόσο για τα 21 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα από το Μακροχώρι Ημαθίας καθώς και για τον Ιταλό μηχανικό Σέρτσιο Σιάνι.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο αυξάνονται τα διόδια στις νέες σήραγγες των Τεμπών στην εθνική οδό

«Τα έργα αυτά ανήκουν σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη, στον ελληνικό λαό, στον οποίο σήμερα τα παραδίδουμε. Δεν διεκδικεί η κυβέρνηση την πατρότητα τους, αλλά το δίκιο ότι κατάφερε να ξεμπλέξει ένα κουβάρι εμπλοκών και δυσκολιών μέσα από δύσκολη διαπραγμάτευση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.