Η εμβρυομεταφορά έγινε τον Μάιο του 2016 και αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση
Το παιδί της κόρης της γέννησε 67χρονη γυναίκα στην Αθήνα ως παρένθετη μητέρα.
Το ευτυχές γεγονός έγινε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, καθώς η κόρη της αδυνατούσε να τεκνοποιήσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Σημειώνουμε ότι προηγήθηκαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η εμβρυομεταφορά έγινε τον Μάιο του 2016 και αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση, καθώς ο νόμος στην Ελλάδα το απαγορεύει.
Οι γιατροί γονιμοποίησαν τα ωάρια της κόρης με το σπέρμα του συζύγου με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τοποθέτησαν στην κατάψυξη και όταν πήραν την δικαστική απόφαση, μετέφεραν το έμβρυο στη μήτρα της γιαγιάς. Ωστόσο αναγκάστηκαν να πάρουν το έμβρυο με καισαρική στους 7μιση μήνες κύησης, χωρίς να κινδυνέψει κανείς, καθώς η παρένθετη μητέρα, γιαγιά, εμφάνισε συμπτώματα προεκλαμψίας.
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο. Αμέσως μετά καταγράφονται παρένθετη μητέρα 61 ετών στο Σικάγο και 57 στην Αγγλία.
Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και προοδευτικότερα νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη για την παρένθετη μητρότητα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία εμφύτευσης του εμβρύου, που έχει προκύψει από γενετικό υλικό του ζεύγους, σε μία άλλη γυναίκα, πρόθυμη και ικανή να το κυοφορήσει, πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση. Το ζεύγος καταθέτει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την αδυναμία τεκνοποίησης.