Ο γιος του Δουρή ξεσπά: Δεν είμαι ο γιος παιδοκτόνου, ο πατέρας μου αδικήθηκε

"Δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι τον πάτερα μου και τον αδελφό μου"

"Όταν ακούνε το επίθετό μου, μου λένε είσαι ο γιος παιδοκτόνου, γι αυτό είμαι σκληρός με τη ζωή. Δεν είμαι ο γιος του φονιά, ο γιος του βιαστή. Ο πατέρας μου έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης και είμαι εδώ στην εκπομπή για να δικαιωθεί ο πατέρας μου. Παραμονή πρωτοχρονιάς, δουλεύαμε το πρωί και γυρίσαμε το μεσημέρι στο σπίτι. Ο μικρός δεν ήταν σπίτι και ρωτάω τον πατέρα μου αν ήρθε ... μετά ψάχναμε όλοι μαζί και τελικά τον βρήκε ο πατέρας μου τυλιγμένο σε μια κουβέρτα...Είναι άδικο αυτό που έγινε με τον πατέρα μου...Τα αδέλφια μου έχουν αλλάξει το επίθετο, εγώ δεν πρόκειται να το κάνω, αν κάνω αγόρι θα του δώσω το όνομα του πατέρα μου...δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι τον πάτερα μου και τον αδελφό μου", είπε στην κάμερα της εκπομπής της Αννίτα Πάνια στο E, ο Δημήτρης Δουρής, ο γιος του Μανώλη ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία και το βιασμό του γιου του, Νίκου. 

Το έγκλημα στην Ερμιόνη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στις 31 Δεκεμβρίου 1993, ο 6χρονος Νίκος εξαφανίστηκεε και οι γονείς του ενημέρωσαν την αστυνομία. Έπειτα από έρευνες, ο πατγέρα του τον βρήκε νεκρό και ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο πατέρας του αν και αρχικά θρηνούσε για το χαμό του παιδιού, αργότερα ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει το φρικτό αυτό έγκλημα. Τελικά καταδικάστηκε και δυο χρόνια μετά τον εγκλεισμό του αυτοκτόνησε.