Σε κλοιό χιονιά η Αττική – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπίρης

Σε κλοιό χιονιά θα παραμείνει σήμερα το βράδυ, αλλά και αύριο το πρωί η Αττική αλλά και αρκετές περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως σημειώνει μιλώντας στο news.gr, ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, "η κακοκαιρία που άρχισε σήμερα από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη. Επηρεάζει κυρίως τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Ειδικότερα όμως την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο".

Σύμφωνα με τον κύριο Καντερέ, "στο λεκανοπέδιο θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες και χαμηλή θερμοκρασία, η οποία την ημέρα των Θεοφανίων δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς στην Αττική.

"Συγκεκριμένα η στάθμη του υδράργυρου θα κυμανθεί από -4 έως και 2 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Παράλληλα θα σημειωθεί παγετός, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς".

"Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και την Τετάρτη μέχρι το απόγευμα οπότε ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Από την Παρασκευή ο καιρός θα είναι εμφανώς βελτιωμένος, ενώ το Σάββατο θα έχουμε λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας με παράλληλη εξασθένιση της κακοκαιρίας", σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο στην Αθήνα, είναι κυρίως οι περιοχές της περιφέρειας Αττικής όπως τα Βίλια, το Κρυοκούκι, ο Ωροπός και η Μάνδρα.