Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα Μαζιώτη-Ρούπα

Φύλο και φτερό έχουν κάνει από το πρωί της Παρασκευής άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής το διαμέρισμα στο Μαρούσι, όπου έμενε ο συλληφθείς τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης με την καταζητούμενη σύντροφό του, Πώλα Ρούπα και το παιδί τους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το διαμέρισμα βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επι της οδού Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης Αμαρουσίου, πολύ κοντά στο Ηλεκτρικό Σταθμό. Κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής, δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, εκτός από μια θήκη όπλου- πιθανότατα το ίδιο που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαζιώτης στην συμπλοκή στο Μοναστηράκι - και κάποιες σημειώσεις.  Ωστόσο, οι ειδικοί ερευνούν το χώρο, συλλεγουν DNA και ψάχνουν για αποτυπώματα που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν στις έρευνές τους.     

Φαίνεται ότι μετά την σύλληψη του τρομοκράτη, η σύζυγος του έσπευσε να εξαφανιστεί, παίρνοντας μαζί της όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία ή ότι που θα μπορούσε να προδώσει τις επόμενες κινήσεις τους. 

Επιπλέον, πόρτα - πόρτα ψάχνουν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό κάποιας αποθήκες με όπλα που χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του γκαράζ στην περιοχή του Γραμματικού ή στον Μαραθώνα, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.   

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, έρευνες γίνονται και στην Φθιώτιδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα. 

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τμήμα της οδού Πολυχάρους, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας της πόλης και ενήργησαν έρευνα σε πολυκατοικία, ενώ ζήτησαν πληροφορίες και συνομίλησαν με ενοίκους.

 

Όλες οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη Μαζιώτη στο news.gr