Σωφρονιστικοί: Ο Καρέλι ήταν χτυπημένος παντού σε πρόσωπο και σώμα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον Αλβανό βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, που είχε σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές του Μαλανδρίνου το μεσημέρι της Τρίτης 25 Μαρτίου και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως φαίνεται από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο βαρυποινίτης έφτασε σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση στις φυλακές, χτυπημένος σε όλο του το σώμα και δεν μπορούσε καλά – καλά να περπατήσει.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Χάρης Κονσολίδης, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας: "Μπήκε υποβασταζόμενος ο κρατούμενος, υπήρχαν εμφανείς μώλωπες παντού. Παντού. Παντού".

Στο ερώτημα αν ήταν χτυπημένος σε πρόσωπο, κορμί, μάτια απάντησε: "Ήταν χτυπημένος παντού. Φωτογραφήθηκαν όλα παντού. Τις φωτογραφίες τις στείλαμε στις εισαγγελικές αρχές".

Σημείωσε ακόμη ότι: "Δεν έχει έρθει σε επαφή με κανένα υπάλληλο και κανένα κρατούμενο".

Ο Αλβανός Ιλία Καρέλι είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15:45 της Πέμπτης 28 Μαρτίου και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του για λόγους ασφαλείας.

Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί.

Συγκεκριμένα, έχει καταγράψει ότι του πήγαν φαγητό και δεν έφαγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα, μετά από περίπου 45 λεπτά, κοιμήθηκε. Στις 23:30, σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί του, αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό.

Ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του και αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.