Μάχη μέσα στο μετρό μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων

Σε απίστευτη μάχη και κυνηγητό μέσα στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι εξελίχθηκε η διπλή συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου.

Αρχικά σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κοντά στην πλατεία Συντάγματος όπου έγινε παράλληλη διπλή συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικών οργανώσεων. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έκαναν εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο από την εισβολή στα Ίμια.

Σε λιγότερο από 15 λεπτά από την έναρξη της διαδήλωσης, μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών διοχετεύτηκε στην οδό Μητροπόλεως προς το Μοναστηράκι συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους ενώ έγινε και συμπλοκή με έναν διερχόμενο άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε μέσα στο σταθμό του τρένου και του μετρό στο Μοναστηράκι όπου έγινε κυριολεκτικά μάχη με ομάδα αστυνομικών. Το κυνηγητό έφτασε μέχρι τις αποβάθρες του τρένου όπου βρισκόταν κόσμος που περίμενε να επιβιβαστεί στο τρένο. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν από εξόδους κινδύνου του σταθμού ενώ έγιναν και προσαγωγές. 

 

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο Σύνταγμα και διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο "Γιώργος Γεννηματάς". Σύμφωνα με τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ο τραυματίας φαίνεται να φέρει κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.   

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα άνοιξαν λίγο μετά τις 19.30. 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος