Αν δεν σας κάνουν έκπτωση “αφήστε τα στο ταμείο”

Ακτιβιστικές δράσεις, υποστήριξη του καταναλωτή, ρομπέν των σούπερ μάρκετ και άλλες ενέργειες που κατά καιρούς έχουν ξεκινήσει ως μορφή αντίδρασης στην ακρίβεια. Αντίστοιχη είναι η φιλοσοφία ενός κινήματος που ξεκίνησε από την Κατερίνη και καθημερινά αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους.

Το “Αφήστε το στο ταμείο” όπως ονομάζεται, πάει κόντρα στις υψηλές τιμές των προϊόντων στα ράφια. Το περασμένο Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, ομάδα πολιτών μπήκε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Την ώρα που οι καταναλωτές βρίσκονταν στο ταμείο, έτοιμοι να πληρώσουν, ζητούσαν από τον διευθυντή του καταστήματος να επικοινωνήσει με τα κεντρικά της επιχείρησης και να ζητήσει να γίνει έκπτωση στα προϊόντα.

Όταν οι καταναλωτές είδαν την κίνηση αυτή, ταυτίστηκαν άμεσα και υποστηρίζοντας τους εκφραστές του κινήματος. Άφησαν τα πράγματα που επρόκειτο να αγοράσουν στο ταμείο και περίμεναν να δουν αν θα γινόταν δεκτό το αίτημα. Η απάντηση του διευθυντή ήταν τελικά αρνητική με αποτέλεσμα οι πελάτες να εγκαταλείπουν τα καρότσια και τα καλαθάκια τους όπου έβρισκαν και να φεύγουν με άδεια χέρια.

Το νέο ραντεβού είναι το ερχόμενο Σάββατο, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει το κίνημα ως μοχλός πίεσης προς τις επιχειρήσεις και να αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές τους.