“Ένα ταξίδι στην πηγή της ζωής”

Ένα "Ταξίδι στην πηγή της ζωής" ευαισθητοποιεί τους μικρούς μαθητές της Θεσσαλονίκης στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μηνύματα όπως “η αιμοδοσία είναι ζήτημα καρδιάς” , “αγαπώ την ελπίδα είμαι αιμοδότης”, “δώσε αίμα, δώσε την ανάσα της ζωής” είναι τα "δώρα" που φέρνουν μαζί με ζωγραφιές και θεατρικά έργα μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που μετείχαν στο πρόγραμμα αγωγής υγείας “Ταξίδι στην πηγή της ζωής”.

Το "Ταξίδι στην πηγή της ζωής" βασίστηκε στο οπτικοακουστικό μάθημα-παιχνίδι με τίτλο "Τα αιμοσφαίρια" και υλοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία “Πηγή Ζωής” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Το πρόγραμμα “Τα αιμοσφαίρια” από τον περασμένο Νοέμβριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε 1500 μαθητές διαφόρων σχολείων της Θεσσαλονίκης από 80 δασκάλους. Στο πλαίσιο του προγράμματος με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων τα παιδιά έμαθαν τι συμβαίνει μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό , πως κυκλοφορεί το αίμα, ποιά είναι τα στοιχεία του αίματος και μέσα από την ασθένεια μιας συνομήλικης φίλης πληροφορήθηκαν για τον εθελοντισμό και την αξία της προσφοράς του αίματος.

Μαθητές ηλικίας 10-11 ετών που παρακολούθησαν "Τα αιμοσφαίρια", εκθέτουν ζωγραφιές αφίσες και κατασκευές τους, στις 10 Ιουνίου (18.00-21.00) στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος “Ταξίδι στην πηγή της ζωής”. Η παρουσίαση θα πλασιωθεί με παραστάσεις κουκλοθεάτρου, θεατρικών , τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων.