Ένα ακόμη ιατρικό θαύμα

Ένας ακόμη άνθρωπος βρήκε την όρασή του χάρη στην πρόοδο της ιατρικής. Πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων.

Ο ασθενής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι, το οποίο, ακόμα και μετά από επανειλημμένες επεμβάσεις, υποτροπίαζε. Αποτέλεσμα ήταν, ο 57χρονος να χάσει εντελώς την όραση στο συγκεκριμένο μάτι.

Σύμφωνα με το θεράποντα οφθαλμίατρο, Γ. Μάλλια, η περίπτωση δεν επιδεχόταν άλλη λύση, πέρα από τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Όπως προέκυψε από τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η αδελφή του ήταν η συμβατή δότης, η οποία αγνόησε τον κίνδυνο για τη δική της όραση και δέχθηκε να δώσει τα κατάλληλα βλαστικά κύτταρα.

Η επέμβαση που έγινε σε δύο φάσεις, σημείωσε απόλυτη επιτυχία και η όραση του ασθενούς βελτιωνόταν από την πρώτη μέρα, ενώ ένα μήνα αργότερα αποκαταστάθηκε πλήρως. Για την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση, ο κ. Μάλλιας δήλωσε ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση υγιών ανθρώπων σε τέτοιες περιπτώσεις που δίνουν τμήμα των ματιών τους, προκειμένου να θεραπευθεί κάποιος άλλος.