Λύση για αστέγους της Ελευσίνας με 15 κοντέινερ

Από το τίποτα, καλό είναι και το κοντέινερ. Σαν στέγη για άτομα που όλο το χειμώνα κοιμούνταν απροστάτευτα από το κρύο και το αγιάζι, θα λειτουργήσουν 15 κοντέινερ στο δήμο Ελευσίνας.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισε να παραχωρήσει στον δήμο προσωρινά 15 λυόμενους οικίσκους (κοντέινερ) που χρησιμοποιούνταν από σεισμοπλήκτους, προκειμένου να καλύψει στεγαστικές ανάγκες των δημοτών.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο δήμος Ελευσίνας εδώ και αρκετούς μήνες, όταν το πρόβλημα είχε αρχίσει να γίνεται επιτακτικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσουκαλά, η κοινωνική υπηρεσία έχει καταγράψει 20 αστέγους στα όρια του δήμου.

"Προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την προσωρινή διαμονή τους σε ξενοδοχείο της πόλης, με έξοδα της κοινωνικής υπηρεσίας", τονίζει.

Πάντως, τα 15 κοντέινερ που παραχωρούνται στον δήμο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων έχουν χαρακτηριστεί μη επισκευάσιμα, παραμένοντας στις αποθήκες Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, προκειμένου να γίνουν ξανά κατοικήσιμα, θα πρέπει να επισκευαστούν με έξοδα του δήμου Ελευσίνας, που οφείλει να τους παραδώσει στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη στέγασης θεομηνιοπλήκτων.