Έκαναν τα ποδήλατά τους…γλάστρες!

Mε πρωτοβουλία που πήραν ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, η δημοτική κοινότητα Αρκαλοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, συγκέντρωσαν και μετέτρεψαν τα παλιά ποδήλατα σε …γλάστρες και τα φυτεύουν την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα στην Πεδιάδα Ηρακλείου.

Οι διοργανωτές με τίτλο "Χάρισέ το!!! Χρωμάτισέ το!!! Φύτεψέ το!!!" συνέλλεξαν το προηγούμενο διάστημα τα παλιά ποδήλατα που τους χάρισαν οι δημότες. Με κέφι, μεράκι και φαντασία τα έβαψαν σε χαρούμενα χρώματα, μετατρέποντας τα καλάθια τους σε ιδιότυπες… γλάστρες έτοιμες για φύτευση στους δρόμους και τις πλατείες του Αρκαλοχωρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 14 Απριλίου οι διοργανωτές κάλεσαν δημότες και επισκέπτες από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας του Αρκαλοχωρίου για να φυτέψουν όλα τα ποδήλατα που θα βρίσκονται εκεί, καλώντας παράλληλα όσους επιθυμούσαν να κρατούν και το δικό τους ξεχωριστό λουλούδι.

Οι εθελοντές φύτεψαν λουλούδια, τα πότισαν, τα μετέφεραν και στερέωσαν τα ποδήλατα στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής. Έτσι, όλοι ενώθηκαν σε μια δημιουργική παρέα, γιορτάζοντας την άνοιξη μέσα από τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την προσφορά.