Φοιτητές του ΑΠΘ στις κορυφαίες ομάδες σχεδιασμού λογισμικού

Κι όμως οι καλές ειδήσεις υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Μια ομάδα φοιτητών που επιμένει να ελπίζει και να δημιουργεί, διακρίθηκε για τη σχεδίαση ενός πρωτοπόρου λογισμικού θεραπείας του Alzheimer, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Imagine Cup 2012.

Με επικεφαλής των καθηγητή Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, τέσσερις φοιτητές του Αριστοτελείου, παρουσίασαν το πρόγραμμα Symbiosis που βοηθάει τα άτομα που πάσχουν από την ασθένεια να κρατούν σε εγρήγορση το πνεύμα και το σώμα. Παράλληλα, το πρόγραμμα βοηθάει όσους φροντίζουν τους ασθενείς, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται. Αποτελεί μάλιστα, βασικό εργαλείο για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των ασθενών τους.

 Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηλεοντιάδης, στόχος του προγράμματος είναι να πλησιάζει τις ανάγκες των πασχόντων και όχι το αντίθετο.

Τη στήριξή του στην προσπάθεια, δήλωσε ότι θέλει να παρέχει με κάθε τρόπο, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και απένειμε τα εύσημα στη δημιουργική ομάδα του προγράμματος. “Είστε παράδειγμα κοινωνικού έργου και σύνδεσης του πανεπιστημίου με την κοινωνία. Ξεκινάτε από τις κοινωνικές ανάγκες και καταλήγετε να δίνετε λύσεις”, τόνισε ο κ. Μουλόπουλος.

 Στη συνάντηση των φοιτητών με τον πρύτανη, εκδηλώθηκε οι επιθυμία από την πλερά του πανεπιστημίου να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια, με χρηματοδότηση των ιδεών μέσω ανοιχτής προκήρυξης και με κριτήριο την αντικειμενική αξιολόγηση.