Αρχιτέκτονες αλλάζουν την πόλη μέσα από μία ιστοσελίδα

Πριν από περίπου ένα χρόνο, μία ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και καινοτόμο. Σκεπτόμενοι τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί αν οι αρχιτέκτονες και οι καλλιτέχνες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίαζαν τις δουλείες τους στην υπόλοιπη κοινωνία με στοχο των επανασχεδιασμό του αστικού περιβάλλοντος έφτιαξαν το archstudies.gr

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα με αντικείμενο τη δημοσίευση και την ανάδειξη project αρχιτεκτονικής, design, εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών από φοιτητές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βασικός στόχος είναι η διεύρυνση του παιδίου μάθησης, πληροφόρησης και το άνοιγμα των συγκεκριμένων τεχνών και στο ευρύ κοινό.

Για κάθε νέο αρχιτέκτονα ή καλλιτέχνη, είναι το μέσο της προβολής και αλληλεπίδρασης διαφορετικών σχολών και προσεγγίσεων.

Οι φοιτητές που δημιούργησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα βλέπουν ότι η κοινωνία καλείται πλέον να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αλλαγής της πόλης και με βασικά εργαλεία την αρχιτεκτονική και την τέχνη αλλά και με έμφαση σε νέες, φρέσκιες ιδέες που προέρχονται από νέους δημιουργούς, τους καλούμε να προβάλλουν το έργο τους σε έναν κοινό τόπο, εκτός των στενών ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών πλαισίων, φιλικό προς κάθε χρήστη.

Ιδέες, συγκεκριμένα προγράμματα και δουλειές αλλά και επικαιρότητα σχετικά με καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά δρώμενα παρατίθενται στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, επιχειρώντας να αναδείξουν νέα ταλέντα αλλά και προτάσεις που θα μπορούσαν αν αλλάξουν έστω και λίγο την καθημερινότητά μας.