Γνωρίζοντας τη Θεσσαλονίκη από την… άλλη

Άγνωστες πτυχές και μικρά "μυστικά" από το παρελθόν αλλά και το παρόν της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι απανταχού λάτρεις της, μέσα από ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame Θεσσαλονίκη, που δημιούργησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Με το σκεπτικό "Γνωρίζεις την πόλη σου; Νομίζεις", αλλά και θέλοντας να συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πλούτου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ποζρικίδης δημιούργησε το διαφορετικό αυτό επιτραπέζιο.

Συνολικά περιλαμβάνει 1.800 κάρτες ερωτήσεων - απαντήσεων (ιστορία, αθλητισμός, lifestyle, πολιτισμός, οικονομία, πόλη, πρόσωπα) που φανερώνουν στους παίκτες τα μικρά "μυστικά" της Θεσσαλονίκης: από την προέλευση γνωστών οδών της πόλης και την ιστορία μνημείων που προσπερνούμε καθημερινά, μέχρι επώνυμα πρόσωπα που γεννήθηκαν και διέπρεψαν σε αυτή.

Στο ταμπλό του παιχνιδιού υπάρχουν 48 βήματα και για να κερδίσει κάποιος παίκτης θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 48 ερωτήσεις και μία τελευταία της δικής του επιλογής.

Στον σχεδιασμό του κ. Ποζρικίδη είναι το παιχνίδι αυτό να διαμορφωθεί και για άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε εκδόσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο επόμενο διάστημα δε, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, προβλέπεται να διατεθεί και σε ηλεκτρονική έκδοση, όπου οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου.

Υπεύθυνος για την πιστοποίηση των ερωτήσεων και την ιστορική τεκμηρίωση είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Αναστασιάδης και την επιμέλεια των γραφικών είχε η IDEART.