Μουσείο όχι απλά για να βλέπεις αλλά και να αγγίζεις

Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε μουσεία ψυχρά, όπου το μην αγγίζεται δίπλα στα εκθέματα είναι τις περισσότερες φορές μας βάζει απέναντι στα όσα βλέπουμε χωρίς όμως να μπορούμε να τα αγγίξουμε.

Ένα διαφορετικό μουσείο, που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο επισκέπτης τα εκθέματα είναι το Μουσείο Αφής που βρίσκεται στην Καλλιθέα, στην Αθήνα. Είναι ένα από τα 5 μουσεία του είδους του σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει στους; επισκέπτες όχι απλά να πλησιάσουν και να δουν αλλά και να αγγίξουν.

Στόχος της λειτουργίας του Μουσείου ήταν να επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Περιλαμβάνει πιστά αντίγραφα από την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά και άλλα εκθέματα, τα οποία είναι φτιαγμένα από ειδικό υλικό ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να τα αγγίξουν και να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομία ακόμα και χωρίς να μπορούν να τη δουν άμεσα.

Η διεύθυνση του Μουσείου είναι στην οδό Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα. Για τα ωράρια λειτουργίας και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τα τηλέφωνα είναι: 210941 5222. Η ιστοσελίδα του μουσείου είναι: http://www.tactualmuseum.gr/html/mus.htm