ΜΑΚΕ ΑRT: Το ποδήλατο που βγάζει φως και η αλυσίδα ποδηλάτου – κολιέ

Φωτιστικά και γλυπτά από τιμόνια ποδηλάτου, αλυσίδες και ρόδες αλλά και κοσμήματα από μικροεξαρτήματα του δικύκλου, που αποτελεί πλέον τρόπο ζωής για όλο και περισσότερους ανθρώπους, αποτελούν το θέμα έκθεσης που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

"Ride Now" προτρέπει τους επισκέπτες μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που έχει δημιουργήσει αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο, όπως ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, διακοσμητικά, πίνακες και γλυπτά και τα εκθέτει μέχρι τις 15 Απριλίου στον χώρο "Object", στα Άνω Λαδάδικα.

Η έκθεση εντάσσεται στο φεστιβάλ "MAKE ART", που υλοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Made in Thessaloniki και συμμετέχουν οι Bord de l' eau design factory, Βουκυκλαράκης Αναστάσης, Δεδονάκη Αναστασία, Κεσίδης Κώστας, Κώστογλου Βασιλική, Lacrimosa, Lane collage, Mπογιατζίδης Γιώργος, Παπαχρήστου Πέλλα, Ρουμελιώτης Βασίλης, Shiny design, Χατζηαγγελή Νατάσα, Δημοσχάκης Θεόδωρος, Γιώργος Μωραϊτόπουλος και Κεχαγιά Δανάη.

"Απευθυνόμαστε στον κόσμο που αγαπάει το ποδήλατο και δημιουργούμε διάφορα αντικείμενα γύρω απ΄ αυτό, όπως μια κρεμάστρα που φτιάξαμε, η οποία μπαίνει στον τοίχο ενός διαμερίσματος και εκεί μπορούν να τοποθετηθούν, εκτός από το ποδήλατο, το κράνος ή το πέταλο", σύμφωνα με Λιάνα Αναστασιάδου από τους Shiny Design, η οποία μίλησε στο 

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχουν τα γλυπτά του Γιώργου Μωραϊτόπουλου αλλά και του μαθητή του, Αναστάση Βουκυκλαράκη, ο οποίος ανασύροντας σκουριασμένα ποδήλατα "από τον χορντά", όπως λέει χαρακτηριστικά, τους έδωσε... παράταση ζωής.

Μαξιλαράκια, φούτερ και μαντήλια με ποδηλατικές παραστάσεις αλλά και ένα ιδιαίτερο, για τις ανάγκες των ποδηλατών, αδιάβροχο εκτίθενται και πωλούνται στον χώρο καθώς και ένα τραπεζάκι που "αποτυπώνει" τις ποδηλατικές διαδρομές μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

"Πάνω στο τραπεζάκι της Νατάσας Χατζηαγγελή" μας δείχνει η κ. Αναστασιάδου, "βλέπετε την ποδηλατική βόλτα της Θεσσαλονίκης, με τη χρήση των ποδηλατοδρόμων".

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Ride now-Cycle Inspired Object" έγιναν την Τετάρτη στο "Object", που βρίσκεται στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 30.