H Παιδόπολη φέρνει τα Χριστούγεννα σε ένα παζάρι για τα παιδιά

Κανείς πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας της Παιδόπολης, δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι αυτή θα συγκέντρωνε δωρεές και χρήματα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Επίσης, ελάχιστοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι η Παιδόπολη θα γινόταν ένα φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών αυτών, τα οποία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στερούνται τη φροντίδα της οικογένειάς τους και ζουν μακριά της ή χωρίς αυτήν.

Μια ομάδα ανθρώπων ανέλαβε να φροντίζει τα παιδιά και να βρίσκεται κοντά τους όταν χρειάζεται, προσφέροντας άοκνα τις υπηρεσίες της.

Σε αυτό το πλαίσιο ο σύλλογος φίλων Παιδόπολης, “Άγιος Ανδρέας”, Αλίμου, διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου από τις 13.00 έως τις 18.00, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ένα παζάρι για τη στήριξη αυτών των παιδιών. Εκεί, στα σπιτάκια της Παιδόπολης θα βρει κανείς γούρια, ημερολόγια, ζεστό κρασί, λαχταριστά hot dog για τους γευσιλάγνους και για όσους πεινάσουν.

Το παζλ ολοκληρώνουν τα...μαγικά επιδαπέδια φωτιστικά που κατασκεύασαν οι εθελοντές της Παιδόπολης.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών των παιδιών, όπως η σίτιση.

Τη στιγμή μάλιστα, που η διαδικασία αναδοχής των παιδιών κωλυσιεργεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η προσπάθεια των εθελοντών καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών για τη φροντίδα των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται πολλές φορές να φιλοξενούνται σε σπίτια το Σαββατοκύριακο ελλείψει προσωπικού. Προσωπικό, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην πληρέστερη φροντίδα αυτών των παιδιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόγραμμα του Ιδρύματος Νιάρχου για τη χρηματοδότηση βασικών αναγκών και την πληρωμή μισθών του προσωπικού έληξε, με αποτέλεσμα πολλοί από τους εργαζόμενους να εργάζονται πλέον εθελοντικά.

Ένα τέτοιο ραντεβού λοιπόν, σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες είναι ακόμα πιο σημαντικό και αναμένεται να βοηθήσει έστω και προσωρινά τη λειτουργία όλου αυτού του μηχανισμού που είναι απαραίτητος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην αγκαλιά της Παιδόπολης.