Το Κτήμα Φυσικής Καλλιέργεια Δημήτρη Κόκαλα στο Χρυσό Σερρών, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια παραγωγής φρούτων και λαχανικών.
Κι αυτό διότι οι καρποί της γης (φρούτα και λαχανικά) παράγονται μόνο με τη βοήθεια του νερού, με απόλυτα φυσική μέθοδο, χωρίς φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ούτε καν χρήση κοπριάς.
Ο Δημήτρης και η αδερφή του Στέλλα, ενημερώνουν καθημερινά τους φίλους καταναλωτές τους, για τα προϊόντα που είναι έτοιμα για συγκομιδή. Στη συνέχεια συλλέγουν τα προϊόντα απευθείας από το χωράφι, όταν οι φίλοι τους τα παραγγέλνουν και κατόπιν τα παραδίδουν στο χώρο των ενδιαφερομένων με ένα τηλεφώνημα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Κόκαλας γνώρισε, το 2003, τον Γιώργο Κηπουρό, πρωτοπόρο της φυσικής καλλιέργειας.
Ο Δημήτρης μυήθηκε στις μεθόδους του Κηπουρού και πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε το Κτήμα Κόκαλα, επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη στη γενέτειρά του, το χωριό Χρυσό Σερρών.