“Δε λειτουργούν τα Πανεπιστήμια με υπαλλήλους σε κινητικότητα”

Αδύνατη θεωρεί ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ) τη συνέχιση της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε περίπτωση ένταξης των διοικητικών υπαλλήλων τους σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εν τέλει απόλυσης.

"Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Πανεπιστημίων σε νευραλγικές θέσεις (Ε.Λ.Κ.Ε., Γραμματείες Σχολών και Τμημάτων, Τομείς, Βιβλιοθήκες, Εργαστήρια, φύλαξη κτηρίων και λοιπών χώρων) προσφέροντας έργο που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από καμία άλλη υπηρεσία. Επιπροσθέτως διαθέτουν περισσή τεχνογνωσία και υψηλή εξειδίκευση, η οποία αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα των Δημόσιων Πανεπιστημίων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν το έργο τους σε πείσμα όλων όσοι μεριμνούν για τη συστηματική υποβάθμισή τους" αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ.

Εξάλλου, καλεί την ελληνική Πολιτεία "να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της", προειδοποιώντας ότι "ενδεχόμενη απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις τους, εκτός από το ότι αποτελεί αιτία πολέμου, θα οδηγήσει νομοτελειακά στη υποβάθμιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας, γεγονός που θα συμβάλει στην κατάρρευση της ήδη πληγωμένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".