ΤΕΙ Κρήτης: “Κανένας φοιτητής δε θα χάσει την εξεταστική του”

Τη διαβεβαίωση ότι "κανένας φοιτητής δεν θα χάσει την εξεταστική του" έδωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Ευάγγελος Καπετανάκης.

Ο κ. Καπετανάκης διευκρίνισε ότι το ΤΕΙ είναι ανοικτό και απλά έχει ανασταλεί η εκπαιδευτική του λειτουργία, όπως αποφάσισε η συνέλευση των καθηγητών, η οποία κράτησε τέσσερις ώρες.

Υπό αναστολή βρίσκονται επίσης και οι διοικητικές λειτουργίες του ΤΕΙ, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε και επισήμως σε εβδομάδα εξεταστικής περιόδου.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Κρήτης θα ισχύσει τουλάχιστον ως την επόμενη Τετάρτη με απόφαση της Συγκλήτου του.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ιδρύματος που αποφασίζει εφέτος να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον ακραίο τρόπο στην υποχρηματοδότησή του και στην επικείμενη μείωση των διοικητικών υπαλλήλων του.

Ο κ. Καπετανάκης δήλωσε: "Μιλάμε με όλους τους καθηγητές, μιλάμε με τους φοιτητές κι εκείνοι είναι μαζί μας".

Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης κάνουν λόγο για αδυναμία του να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεών του.

Ο κ. Καπετανάκης εξήγησε ότι με το νέο νόμο απαγορεύεται να γίνει χρήση περσινών κονδυλίων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, η κυβέρνηση με τα μνημονιακά μέτρα έχει αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το ΤΕΙ με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να έχει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τόνισε μάλιστα, ότι το σημερινό προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος αποτελείται από 147 άτομα όταν ο αριθμός αυτός έπρεπε να είναι τουλάχιστον 221, βάσει και του νόμου 4009 για τα περιφερειακά ΤΕI.