Αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου μετά τις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι Βάσεις Εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με το μήνυμα της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση των βάσεων 2013 θα γίνει στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr του υπουργείου.  

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια. 

Η μεγαλύτερη "βουτιά" αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα).

Πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια. 

Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Πάντως, σε μαθητικά fora, μαθητές αναφέρουν ότι έχουν ήδη μάθει μέσα από το υπουργείο Παιδείας σε ποιες σχολές πέρασαν. Έτσι, υποψήφιος με 18.075 μόρια αναφέρει πως δεν κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Ιατρικής, αλλά πέτυχε τη εισαγωγή του στη Φαρμακευτική Αθηνών. Ακόμα, υποψήφιος με 18.209 μόρια υποστηρίζει ότι δεν κατάφερε να εισαχθεί σε Ιατρική Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας ή Λάρισας, και πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

Ακόμα, υποψήφιος με 18.320 μονάδες αναφέρει ότι πέρασε στην Ιατρική Λάρισας και υποψήφιος με 18.269 μονάδες στην Ιατρική Κρήτης, ενώ υποψήφιος με 18.302 μονάδες πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων.

Όσο για τις νομικές σχολές, η βάση στη Νομική Κομοτηνής φαίνεται να διαμορφώνεται περίπου στα 18.000 μόρια, ενώ υποψήφιος δηλώνει ότι πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης με 18.424 μόρια.