Οι καθηγητές απειλούν, ο υπουργός καθησυχάζει, οι μαθητές αγωνιούν…

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνει πως σχολεία και πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί απειλούν ανοιχτά με απεργίες και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με “λουκέτα” είναι ορατό. Ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια;

“Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι -και είναι- η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία”, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας ότι “η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπόψη και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών”.

Ωστόσο, οι τοποθετήσεις αυτές δε φαίνονται να πείθουν τους εκπαιδευτικούς, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσυφάκη, να δηλώνει μετά τη συνάντηση ότι θα προτείνει την κήρυξη απεργίας στις 11 Σεπτεμβρίου, τη μέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας απέβη άκαρπη.

Η σχολική χρονιά ξεκινά σε είκοσι μέρες, όμως αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι ρευστά, με τους εκπαιδευτικούς να μη φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στην κόντρα τους με το υπουργείο, τον κ. Αρβανιτόπουλο να επιμένει ότι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους, και τους μαθητές, τους φοιτητές και τις οικογένειές τους στη μέση της “διελκυστίνδας”, να αγωνιούν για το αν τον Σεπτέμβριο θα βρουν τις πόρτες των σχολείων και των πανεπιστημίων ανοιχτές ή κλειδωμένες με λουκέτα...