Πάνω από 1.000 οι πλεονάζοντες καθηγητές στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 1.000 είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, σε ένα σύνολο περίπου 8.500 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις δύο Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι οι πλεονάζοντες καθηγητές φθάνουν τους 2.000 και "θα βρεθούν στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", λόγω των πιέσεων, το γρίφο του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά και εκείνον για τα κενά θα λύσει το υπουργείο Παιδείας, αφού πάρει τις σχετικές λίστες από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης συνεδρίασαν το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου, κάτω από τον κλοιό συνδικαλιστών και εκπαιδευτικών.

Εξαιτίας των λιστών, πολλές περιφερειακές διευθύνσεις ανά τη χώρα καταγράφουν πλεονάζοντες καθηγητές. Δε γνωρίζουν, ωστόσο, πόσοι από αυτούς θα μετακινηθούν και πού, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές το καθηγητικό προσωπικό να είναι ουσιαστικά πλασματικό.