Με απεργίες και στις Πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προειδοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι, "σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών". Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, "η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη".

Επίσης, κάνει λόγο για την κρίσιμη για χιλιάδες υποψήφιους περίοδο των εξετάσεων αναφέροντας τα εξής: "Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων". Συμπληρώνει ότι "Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας".

Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ., αλλά και στις συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου.