Ενημέρωση στη Βουλή για την σχολική διαρροή

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή  Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα συνέλθει σήμερα σε συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξη:  Σχολική διαρροή.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, καθώς και οι κ.κ.: Σωτήριος Γκλαβάς, Πρόεδρος και Ελένη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου για τα Θέματα Καταγραφής και Αντιμετώπισης της Μαθητικής Διαρροής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντιστοίχως. 

 Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) και Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε.

Εμμανουήλ Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. Δ.Ο.Ε.., Νίκος Φωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε.. Ιωάννης Λυμβαίος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.). 

 Αλέξανδρος Καλιακάτσος, Διευθυντής του 87ου Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας, Κατερίνα Πούτου, Νόμιμη Εκπρόσωπος της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ». 

Δημήτρης Βαραδίνης και Ηλέκτρα Κουτσουμάνη, Συντονιστής της Νομικής Υπηρεσίας και Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», αντιστοίχως, Μάττα Σαμίου, Υπεύθυνη Εκστρατειών της «ActionAid Hellas».

 

Πελαγία Παπανικολάου, Νομικός – Εγκληματολόγος – Ερευνήτρια & υπεύθυνη έρευνας της «ActionAid Hellas» για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, Νέλλη Ασκούνη,Αν. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Κοινωνιολόγος Εκπαίδευσης, Μαρία Νικολακάκη, Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γεώργιος Σαμπάνης, Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής Ρομά (Ασπρόπυργος) και Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Διαμεσολαβητής Υγείας Ρομά (Ίλιον – Ζεφύρι).