"Όσες μετεγγραφές έχουν γίνει, έχουν γίνει. Όσα τμήματα και σχολές έχουν ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο των μετεγγραφών, αυτό έχει τελειώσει και δεν γυρίζει πίσω. Όσα τμήματα θα προσφύγουν τώρα μετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μπέρδεμα και οπωσδήποτε μια καθυστέρηση στη διαδικασία των μετεγγραφών και αυτό δεν είναι καλό. Γιατί η απόφαση θα ληφθεί τον Φεβρουάριο, όταν θα γίνει δηλαδή η εκδίκαση της υπόθεσης και αυτό θα αφήσει πάρα πολύ κόσμο σε εκκρεμότητα".
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη, για το θέμα που προέκυψε με το δικαστικό μπλόκο στις μετεγγραφές των φοιτητών στα Τμήματα Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ και ΕΜΠ.
Η απόφαση αυτή αναφέρεται στον Νόμο της 4ης Μαΐου δήλωσε ο υπουργός Παιδείας διευκρινίζοντας ότι η δική του παρέμβαση για τις μετεγγραφές με βάση τη φτώχεια, δεν έχει κανένα πρόβλημα και οι 1900 μετεγγραφές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και είναι εκτός απόφασης Συμβουλίου της Επικρατείας και του μπερδέματος που έχει δημιουργηθεί αυτού. Παράλληλα επεσήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για όσα τμήματα δεν έχουν κάνει ακυρώσεις όπου οι μετεγγραφές συνεχίζονται κανονικά.
Σε ερώτηση για τον ποσοτικό περιορισμό στον αριθμό των μετεγγραφών σε επερχόμενο νομοσχέδιο ο Υπουργός απάντησε:
Συζητάμε ένα σχέδιο αντικατάστασης της αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων.
Στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων η πρότασή μας αυτή έγινε δεκτή. Επίσης προτάθηκε να γίνεται με κοινή συμφωνία της ΑΔΙΠ, των πρυτανικών αρχών και του ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή μια τριμερής συμφωνία για τον καθορισμό των εισακτέων και των μετεγγραφών για να καταργηθεί η διάταξη που σήμερα ισχύει.
Τη Δευτέρα ψηφίζεται μια τροπολογία του ΥΠΑΙΘ με βάση την οποία η εξεταστική περίοδος του Φεβρουαρίου απευθύνεται πια προς όλους τους φοιτητές και όχι μόνο του εξαμήνου. Είναι δηλαδή μία πλήρης εξεταστική περίοδος.
Καλόγηρος Βασίλειος