4 χρόνια χωρίς διορισμούς διοικητικών υπαλλήλων τα ΤΕΙ

Από το 2010 δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διορισμός διοικητικών υπαλλήλων στα ΤΕΙ, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας,λόγω της γενικής αναστολής προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το ΥΠΑΙΘ ζήτησε την έγκριση 21 θέσεων μόνιμου διοικητικού προσωπικού και 46 θέσεων προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου χωρίς όμως να δοθεί μέχρι στιγμής καμία έγκριση πρόσληψης. 

Όσον αφορά τον αριθμό του τακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ αυτός ανέρχεται σε 1942 άτομα ενώ υπάρχουν και 7 τακτικά μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού. Προκειμένου να καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες των ΤΕΙ το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 775 έκτακτων εκπαιδευτικών και 247 πανεπιστημιακών υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Επίσης σε έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στο γεγονός ότι για το 2013 κατανεμήθηκαν 53 θέσεις μελών Ε.Π στα ΤΕΙ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. 

Στα ΑΕΙ ο αριθμός των καθηγητών όλων των βαθμίδων ανέρχεται σε 9.200. Στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται τα μέλη ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ. Το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς καθώς και το γεγονός ότι επίκειται μεγάλη αφυπηρέτηση μελών ΔΕΠ στις 31-8-2014 και προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες αιτήθηκε την έγκριση 356 προσλήψεων μελών καθηγητών ΔΕΠ ενώ το Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν 402 διορισμοί μελών ΔΕΠ.

Καλόγηρος Βασίλειος