Δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη λειτουργία τμήματος Ασιατικών Σπουδών αν και έχει ιδρυθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 76/2009. Ερώτηση, όπως έχει γράψει το news.gr,  για την ένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014-15 κατέθεσε η βουλευτής κα Γκερέκου η οποία αναφέρει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – τόσο προς τη διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και προς τις ενδιαφερόμενες πρεσβείες- και την εντατική προεργασία για τη λειτουργία του, το τμήμα εξακολουθεί να μην έχει περιληφθεί στα τμήματα που υποδέχονται φοιτητές.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κα Γκερέκου απάντησε ο Υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι το τμήμα Ασιατικών Σπουδών,  που δεν λειτούργησε ποτέ, καταργήθηκε με το Π.Δ 79/2013. Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΙΘ είχε υποβάλλει και σχετικό ερώτημα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την κατάργηση του εν λόγω τμήματος. Από τη γνώμη που διατύπωσαν και απέστειλαν τα συλλογικά όργανα του ιδρύματος προς το Υπουργείο Παιδείας για τις επερχόμενες τότε αλλαγές, συνολικά προκύπτει ότι δεν υπήρξε αντίρρηση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι για την επανίδρυση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, εφόσον αυτή επιθυμείται από το ως άνω Ίδρυμα και εφόσον έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 7 του ν.4009/2011 διαδικασίες.

Καλόγηρος Βασίλειος