Περιμένουν παρέμβαση Παπούλια οι εκπαιδευτικοί

Μετά την αναβολή της συνάντησης Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Αντώνη Σαμαρά για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που λήγει στις 22 Μαρτίου και άρα, θα πρέπει να απολυθούν και τις κατηγορίες της ΟΛΜΕ ότι "ο υπουργός Παιδείας αθέτησε την υπόσχεσή του", η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών καταφεύγει στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να θέσει τα αιτήματά της.

Στις 13:00 της Τρίτης, το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα γίνει δεκτό από τον Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει τριήμερη απεργία για τις 19-20-21 Μαρτίου, ζητώντας να προκηρυχθούν τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, ζητούν να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας διοργανώνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος (στις 11:00 της Τετάρτης, στις 13:00 της Πέμπτης και στις 11:00 της Παρασκευής). Οι καθηγητές κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και λίγο μετά τις 10:00 απέκλεισαν τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος και αργότερα αναμένεται να βρεθούν στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.