Οι απόφοιτοι αναγνωρισμένων σχολών Δραματικής Τέχνης έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στα δημόσια σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της δευτεροβάθμιας αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ18.41. Ωστόσο για να αποκτήσει κάποιος απόφοιτος το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να έχει χορηγηθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΙΤΕ) ισοτιμία.
Το γεγονός όμως ότι το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια δε δίνει το δικαίωμα σε έναν μεγάλο αριθμό αποφοίτων να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στα δημόσια σχολεία.
Για το θέμα αυτό το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε σαφή απάντηση αλλά αναφέρει σε έγγραφό του τι προβλέπει η νομοθεσία. Πιο αναλυτικά επισημαίνει ότι για την ένταξη στον κλάδο ΠΕ18.41 θα πρέπει ο υποψήφιος εκπαιδευτικός να έχει Πτυχίο ΤΕΙ Δραματικής Τέχνης ή Ισότιμων Αναγνωρισμένων Σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής και πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) ή κάποιο άλλο που την αντικαθιστά. Η ισοτιμία των πτυχίων των σχολών Δραματικής Τέχνης θα πρέπει να έχει χορηγηθεί από το ΙΤΕ, το οποίο αποφαίνεται για την αναγνώριση της ισοτιμίας τίτλων σπουδών που χορηγούν σχολές άλλων υπουργείων με αυτό των ΤΕΙ.
Το ΙΤΕ αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας καταργήθηκε και το ΔΟΑΤΑΠ που το αντικατέστησε δεν έχει την αρμοδιότητα να κρίνει την ισοτιμία Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης άλλα ούτε και ο ΕΟΠΠΕΠ.
Με βάση λοιπόν το έγγραφό αυτό διαπιστώνει κανείς ότι συνεχίζεται το πρόβλημα του αποκλεισμού από τους πίνακες αναπληρωτών. Αν ανατρέξει κανείς στους πίνακες της ειδικότητες ΠΕ18.41 δραματικής τέχνης, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι αναπληρωτές έχουν πτυχία πριν το 2002.