Θέσεις για αδιόριστους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Λυκείου

Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ανακοίνωσε στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε επιλεγμένες πόλεις, από φέτος, με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του στη συνέχεια κατά τα επόμενα σχολικά έτη.

Ο στόχος είναι διπλός. Το υπουργείο θα ανοίξει θέσεις για νέους άνεργους εκπαιδευτικούς κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, θα παρέχεται διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ευρισκόμενες σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Η προδιαγραφή για το Κοινωνικό Φροντιστήριο προβλέπει μικρά φροντιστηριακά τμήματα, κάτω των δέκα μαθητών, για τις τάξεις του Λυκείου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κεδίκογλου ξεδίπλωσε τις προθέσεις του υπουργείου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και την ανάγκη ύπαρξής της και στήριξής της με την πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.