Με κόψιμο ημερήσιων εκδρομών η εβδομάδα διακοπών του Μαρτίου

Θετικά εξετάζεται από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η "σχολική ανάπαυλα" στην εκπαίδευση, με ταυτόχρονες διακοπές για τους μαθητές, από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Η συζήτηση ήρθε στο προσκήνιο μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Χαρακτηριστική είναι η διάθεση του αρμόδιου υπουργείου - σε περίπτωση κατά την οποία προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση - να μη χαθεί ούτε ώρα από το διδακτικό πρόγραμμα. Όπως τονίζουν πηγές του Παιδείας, με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία το news.gr, “δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράτασης του διδακτικού έτους”, προκειμένου να ισοσταθμιστούν οι μέρες αυτές. Αντιθέτως, θα αναπληρωθούν, με την περικοπή ημερησίων εκδρομών ή περιπάτων, όπως τονίζεται.

Διευκρινίζεται, πάντως, πως δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο μέχρι στιγμής, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση ήρθε στο τραπέζι “εντελώς ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη συζήτηση”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προβλέπεται ήδη στο σχολικό πρόγραμμα μία εκδρομή στο τέλος του έτους. Με βάση όλα τα παραπάνω, εξετάζεται ο τρόπος, με τον οποίο θα προχωρήσει μία τέτοια ρύθμιση.

Χαρακτηριστική ήταν, πάντως, η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Κωνσταντίνου Λεβέντη σε πρωινή επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Ο κύριος Λεβέντης υποστήριξε ότι και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται θετικός σε κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κύριος Σαμαράς έδωσε εντολή να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εφαρμογή του θεσμού. 

 

Διαβάστε ακόμα : "Ναι" Σαμαρά σε μια εβδομάδα έξτρα σχολικών διακοπών το Μάρτιο